torsdag 20 oktober 2011

Rödcurrybiffar och zuccinipasta...

Det här är ett av mina favorit LCHF-recept:

 Rödcurrybiffar med gorgonzola

För: 4 personer

Lyxiga biffar med en spännande blandning av röd curry och gorgonzola.

Ingredienser

Till biffarna:
500 g köttfärs
1 dl vispgrädde
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor, hackade
½-1 hackad rödlök
1-2 tsk röd currypasta
1-2 msk sötsur sås (kan uteslutas)
½ tsk timjan
1 tsk chilipulver
salt, peppar
Gorgonzolaost i bitar
Smör att steka i

Till såsen:
1 dl vatten
1-2 dl grädde
1 tsk röd currypasta
lite timjan
salt
peppar

Beskrivning

Hacka löken och skär gorgonzolan i sockerbitsstora tärningar, (ca 8-10 st). Blanda ingredienserna till biffarna och göm en bit gorgonzola i varje biff som du steker i smör. Ta upp biffarna och gör såsen direkt i stekpannan på skyn. Smaka av och tillsätt mer kryddor vid behov. Lägg sedan tillbaka biffarna i såsen och låt dem bli varma igen.

Zuccinispagetti är gott till! Strimla bara en zuccini (squash) med en potatisskalare och lägg strimlorna i kokande vatten, dra bort från plattan och låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet. Klart! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar