söndag 6 november 2011

Biff med Gorgonzolasås

Denna sås passar bra t ex till ryggbiff, fläskfilé eller vilket kött man nu föredrar.
Den här gången stekte jag marinerade fläskfiléstubbar i ugnen.

Biff med Gorgonzolasås, ca 4 portioner
Sås:
ca 0,5 purjolök
1 morot
100 g gorgonzolaost
1 dl kött eller kycklingbuljong
1 msk vetemjöl, eller lite maizena ljus redning
2-3 dl vispgrädde

Tillbehör:
Broccoli, kokad i 5 min med en buljongtärning.

Om köttet tillagas i ugnen, så börja med såsen när det är ca 20 min kvar.
Skala moroten och skölj purjon. Skär grönsakerna i tändsticksstimlor.
Skiva gorgonzolaosten i mindre bitar. (Vispa ut mjölet i lite av buljongen i en kastrull, annars tillsätter du maizenan på slutet.) Tillsätt resten av buljongen, grädden och osten. Värm och rör såsen tills osten har smält. Lägg i grönsakerna och låt såsen koka i ett par minuter tills morotsbitarna börjar mjukna.
Koka broccolin i en kastrull med en buljongtärning. Servera kött, sås och broccolin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar