torsdag 14 juli 2011

Rhodos tur och retur

Första resan till medelhavet för min del. Vi tog Ryanair och hade bara med oss varsitt handbagage, rätt smidigt att slippa checka in resten av bagaget. Det är synd att det är sådant kaos på parkeringen vid Skavsta-flygplats just nu. Folk ställer sig lite hur som helst, så det var trångt att komma fram.

Det här var första gången vi hade en hyrbil utomlands. Riktigt smidigt att bara få en nyckel och gå ut till parkeringen och köra direkt till hotellet. I början var det svårt att läsa skyltarna, eftersom de ibland bara stod på grekiska, men efter ett tag så kände man igen de namnen också. Hotellet låg uppe i den nyare delen av Rhodos stad, på västra sidan. Det var skönt för från den sidan kom blåsten så här års... Otur var bara att vi lyckades pricka in ungdomarnas partykvarter... Efter en natt så investerade vi i öronproppar, sedan sov vi gott! ;)

 En av ingångarna till Gamla staden.

Vi tryckte gasen i botten från början... Riddarborgar, antika städer och tempelområden besöktes i snabb takt. Även en fjärilsdal med tusentals fjärilar (som vilade just då) hann vi med. Andra dagen åkte vi ner till byn Lindos på östra sidan och klättrade upp på akropolisklippan (med ännu en riddarborg) och beskådade även resterna av ett Athenatempel. Även att vi var där kl 8 så var det redan 30-35 grader varmt. Ett välbehövligt dopp på Afandoutranden blev det, men vi fick ont i fötterna av alla småstenar. På vägen hem hann vi även med Ialissos utanför Trianda, där det fanns ett Apollontempel samt en antik stadion. Gamla staden besökte vi flera gånger, det låg på gångavstånd och där fanns mycket att se på. De södra delarna med alla gränder var mycket lugnare och där hittade vi en mysig fiskrestaurang som vi åt på.

Utsikt på väg upp till Akropolisklippan vid Lindos.


Vi var bara fyra dagar på Rhodos, men hann med det mesta som vi ville se. Kalithea och alla italienska mosaiker hann vi dock inte besöka. Det var smidigt med en hyrbil, det var bara lite trångt på gatorna inne i Rhodos stad, men trafiken blev lugnare utanför staden.

Rhodos var en mysig ö, även om det var lite torrt och brunbränt så här års. Det ska vara mycket grönare och finare på våren. Resan hem med flyget var tyst och skön, alla partyungdomarna sov gott... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar